Банкси с нова творба, посветена е на протестите в САЩ

Траурен портрет с тъмен силует и запален американски флаг
12
Банкси с нова творба, посветена е на протестите в САЩ
Снимка: Twitter

Английският художник Банкси показа новата си творба, която е посветена на протестите в САЩ заради убийството от полицията на задържания афроамериканец Джордж Флойд.

Картината беше публикувана в Instagram акаунта на анонимния художник, съобщи БГНЕС.

На картината е изобразен траурен портрет с тъмен силует. Американският флаг, надвиснал над изображението, постепенно започва да гори, запален от пламъка на свещ.

Художникът написа, че първоначално не е искал да говори по тази тема, но след това осъзнал, че това е преди всичко проблем за белите хора. Според Банкси, системата кара хората с различни цветове на кожата да страдат и те нямат начин да променят ситуацията. Той предупреди, че белите трябва да се справят с това, “в противен случай някой ще бъде принуден да се качи горе и да почука на вратата”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: САЩпротестибанкси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
5
 
! Отговори
Мда преди 3 години
В желанието да си върне властта,която имаше при управлението на демократите,Сорос закопава Америка!Нужно ли е да се съсипва САЩ точно в момента в който водят люта битка за оцеляване като първа световна сила?Ами като загубят превъзходството си,ще изтърват и долара,Печатницата няма да може да работи с пълна сила и тогава кой ще плаща помощите на че*рн*ите???Америка живее на гърба на целия Свят,а ако той се еманципира от нея-край на благоденствието!Само заради накърнената душа на вехтия рептил...
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
???
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина бих желал расизма да бъде изкоренен напълно. Тогава ми е чудно кой ше им е виновен на черните ?
6
1
 
3
 
! Отговори
Morski преди 3 години
Кощунство е да се сравняват Мартин Лутър Кинг и Нелсън Мандела с Джордж Флойд! Разликата е на светлинни години!Много политикани се навъдиха да печелят от смъртта !Това е нещото , което отблъсква и не е , което Нелсън и Мартин (мир на праха им ) са желали някога!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как бе системата и белите които са я изградили са виновни, че черните са масово необразовани престъници и мързели живеещи на социални помощи. Лошия бял човек има проблем, така е, неговия голям проблем е че не отстоява правата си, че позвалява да го мачкат, че позвалява да го обиняват и наказват, без вина, проблема на белите хора е че не са единни, че са се поставили в услуга на всякакви маргинали и социопати.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един лешояд на гроба на ***.
3
1
 
10
 
! Отговори
info205y преди 3 години
Учени от ЦЕРН са командировани в Щатите за да наблюдават проявата на Черната Материя по улиците на градовете. Dark matter.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това Сатаната ли е ?
1
4
 
11
 
! Отговори
ined преди 3 години
Защо Банкси е нарисувал Иван Костов?